Hétköznapi Hősök

Dr. Bulyáki László – állatorvos

Ritka az olyan ember, aki már általános iskolás korában határozottan eldönti, hogy mivel szeretne foglalkozni felnőttként. Ő ilyen. A legkülönfélébb állatok fordultak meg a keze alatt, kígyón is végzett császármetszést. Februári hősünk dr. Bulyáki László, a Barzó Állatgyógyászati Centrum állatorvosa.

Molnár Piroska – jósnő

Halk zene, letisztult tér, füstölő és kártyák. Közgazdásznak tanult, de megtanulta értelmezni a jeleket és ma az embereknek segít az angyalkommunikációval. Nem akar megtéríteni senkit. Egy végtelenül kiegyensúlyozott és barátságos embert találtam meg a személyében az újév elején. Ő Molnár Piroska.

Marton Béla – cukrász

Viszonylag kevés szó esett a cukrász szakmáról, azt azonban kiderítettem, hogy nem igazán tud mit kezdeni a „kézműves” kifejezéssel. Politikai pályára készült, a cukrász szakmát csak autodidakta módon tanulta. Egy igazán érdekes emberrel sikerült beszélgetnem. Marton Béla, – saját bevallása szerint – sosem lesz igazán jó cukrász.

Tállas Ágnes – virágkötő

„Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet!” Azokat az illatokat, amiért mi odavagyunk, azt Ő már nem érzi, viszont van egy virág, ami az abszolút kedvence. Nem szereti a magas sarkú cipőt, és tűzoltó feleségként egy kislány szuperanyuja! Novemberben pedig a mi hősünk: Tállas Ágnes.

Böszörményi Roland – pilóta

A munkája a repülés, szabadidejében szeret repülni és ha még emellett van egy kis ideje, akkor szívesen repül. A reptér mellett nőtt fel, hamarabb vezetett vitorlázó repülőt, mint autót. Elárulta, hogy a repülőkön is van duda és határozottan cáfolt szinte mindent, amit a hollywoodi filmeken látunk a repüléssel kapcsolatban. Erről is mesél Böszörményi Roland.

Pázmándi Katalin – pedagógus

Nemcsak osztályfőnökként irányította évekkel ezelőtt az életemet, hanem irodalom-, nyelvtan-, viselkedéskultúra- és gépírástanárként is megtanított olyan dolgokat, amelyek ma megkönnyítik az életemet. Olyan történeteket is mesélt, amelyektől még nekem is tátva maradt a szám. Nyíregyháza egyik legelismertebb iskolájának egyik ikonikus tanárával, Pázmándi Katalinnal beszélgettem.

Szabó Gábor – bohóc

Szabó Gábor neve – így ebben a formában – talán nem sokat mond. Imádja városunkat és az itteni embereket. Akkor boldog, ha mosolyt lát az emberek arcán. Legyen ez a cikk a VIDOR Fesztivál beharangozója! Augusztusi hősöm ugyanis ennek állandó résztvevője. Íme Szabó Gábor, ismertebb nevén: Csocsó bohóc!

Tompa Dávid – vízimentő

Fél életét a vízben, Sóstón töltötte. A vízimentői életforma, az elmélet és a gyakorlat már a vérében van, pedig korábban rettegett a mély víztől. Sokszor hallja a Baywatch! felkiáltást, bár élet-halál helyzetben még nem kellett mentenie. Egy igazán jó beszélgetőpartner lett a júliusi hős, a nyárra való tekintettel aktuális témával. Volt évfolyamtársam, Tompa Dávid, vízimentő.

Márton Patrícia – lovasoktató

Imádja a lovakat, ráadásul még ért is a nyelvükön! Határozott, erős és sportcipős a lovak közt; magas sarkús, csajos és laza a barátok közt. Most külföldre készül fogtechnikusként, de a lovakat nem szeretné sokáig a háttérbe szorítani, hiszen velük nőtt fel. Júniusban Márton Patrícia lett a kiválasztott hős!

Pető Edit – pszichológus

Egy pszichológusnak ilyennek kell lennie! A beszélgetés során többször a fejemhez kellett kapnom, mert elfelejtettem, hogy mint riporter vagyok ott, nem páciensként. Ő olyan személy, akivel az ember szívesen leül beszélgetni. Sok témában tud segíteni, praxisa során több érdekes esettel találkozott. Májusban Pető Edit, pszichológussal beszélgettem hosszasan.

Hegedűsné Balogh Anna – óvodapedagógus

… és ezermester, és pszichológus, és orvos, és színész, és mesemondó, és énekes, és logisztikai szakember. Mert egy igazán lelkiismeretes ember, aki gyerekekkel foglalkozik, minden szerepet be tud tölteni. Vallja, hogy az ember a lelke mélyén örökre gyermek marad! Április hőse „Ancsa óvó néni”, Hegedűsné Balogh Anna.

Vidra Betty – állatmentő

Amikor elkezdett mesélni, a csalódottság, a hidegvér, és a realizmus látszott a szemében. Ahogy haladtunk előre és egyre több állatos történet került terítékre, úgy ezt a tekintetet felváltotta valami. A remény. Sok történet kering körülötte, a munkája körül és a PCAS mentalitásáról, de mielőtt a rosszindulatú pletykáknak hinnénk, érdemes megismerni Őt. Márciusban Vidra Bettyt mutatom…

Jónás Testvér – motorépítő

„Illa-berek, nádak-erek, a motorosok jó emberek!” Mi van akkor, ha valaki nem csak hajtja a kétkerekűt, hanem Ő maga is építi a járgányt!? Minden megépített motorra a saját gyermekeként tekint, óvja és félti őket. Világhírű és az ország legjobb motorépítői közt tartják számon februári hősünket, akit mindenki csak Jónás Testvér néven ismer. Ő Péter Sándor.

Tudja Zsolt – operatőr

Hosszú évek óta a Nyíregyházi Televízió oszlopos, nélkülözhetetlen tagja. Városi rendezvények alkalmával az egyik oldalról egy hatalmas kamerát látunk a „feje helyén”, a másik oldalról egy félig csukott szempárt, amint épp a kamerában fürkészi a képet. Amikor munkájáról kérdeztem, végtelenül szerényen, csillogó szemekkel, gyermeki kéztördelések közepette válaszolt e havi hősünk, Tudja Zsolt.

Perme – fotós

Mindenki tudja hogy ki az a Perme, de csak nagyon kevesen ismerik Őt valójában. Nyíregyháza a szíve csücske, évek óta írja napi szinten a blogját, amiben nem akar megfelelni senkinek. Már gyerekként megfertőződött a fotózás szépségeivel, ezt a hobbiját pedig nem adta fel, mai napig aktív. Decemberi hősünk a város egyik jellegzetes arca, Perme!

Somogyi Zsolt – bűnügyi technikus-nyomszakértő

A következő cikket 12 éven aluli olvasóink számára csak nagykorú felügyelete mellett ajánljuk! „A bűnügyi részleg számomra a rendőri lét csúcsa!” – állítja Ő, aki hősiesen állja a hullaszagot, az akasztott ember látványát és a munkáját a hivatásának tekinti. Novemberben Somogyi Zsolt mesél a helyszínelésről és szakmájának velejáróiról.

Pelyvás Csaba – kutyakiképző

Nehéz szavakat találni egy olyan emberre, aki él-hal a kutyákért. Aki ösztönösen szereti őket, ugyanakkor nagyon tudatosan bánik velük. Hol rontjuk el mi, egyszerű gazdik és mit kellene máshogy csinálnunk? Milyen tiszteletreméltó célja van a kutyákkal kapcsolatban? Ezekről mesél Pelyvás Csaba.

Cserepánya Miroszláv – énekes-zenész

Az éneklésnél már csak zongorázni tanult meg korábban. Lételeme a zene, szinte minden zenei stílusban megtalálja önmagát. A színpadon mindig a legjobb formáját hozza, és a benne lévő érzéseket megpróbálja maradéktalanul átadni közönségének. Szeptember embere, Cserepánya Miroszláv.

Gaál Tamás – rádiós műsorvezető

Egy igazán sokszínű ember, aki élvezi a média adta pörgést és zsúfoltságot. A hangjával sokak kívánságát teljesíti, sokszor azonban teljes valójában is láthatjuk egy-egy rendezvényen. Sosem tanulta a szakmáját, most mégis profi és nélkülözhetetlen. Akasztják a hóhért, avagy beszélgetés Gaál Tamással.

Kalapos Tamás – zumba oktató

Lassan egész Nyíregyháza ismeri. Ha felmerül a zumba szó, sokaknak rögtön az Ő neve ugrik be. Számos városi rendezvényen megmutatta már mit is tud és egyre többen járnak az óráira. Hogy mi a titka? Mi is az a zumba? Ebben a hónapban a zumbázás koronázatlan királya, Kalapos Tamás válaszolja meg kérdéseinket!

Horváth Péter – health mentor

Nem csak a nyíregyháziak egyik kedvenc edzője, országos szinten is ismert a neve. Tudja, hogy az embernek nem csak a testével, a lelkével épp annyit kell foglalkozni, a cél eléréséhez. Előadásai érthetőek, interaktívak és jó hangulatúak, akárcsak az edzései. Horváth Péterrel beszélgettem.

Potor Eszter – önkéntes

Egy 16 éves lány, aki a kötelező 50 órás közszolgálat keretein belül ismerkedett meg az Állatbarát Alapítvánnyal. A kutyák, és az itteni csapattagok között érzi jól magát, nem riad vissza semmitől és az itt eltöltött idő alatt rengeteg mindent megtanult. Erről mesél nekünk Potor Eszter.